College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb)

Wetenschappelijk Beoordelaar - Ede

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 06-02-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Ede Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris goede arbeidsvoorwaarden
Wetenschappelijk beoordelaar
m/v 32-36 uur

Werkzaamheid Biociden

Het Ctgb staat voor deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordeling van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu.

Hoe? Door onze kennis in te zetten bij het ontwerp en de uitvoering van het toelatingsproces en toetsingskaders in Nederland en Europa. We zien een positie bij de Europese top (inhoudelijk en procesmatig) van toelatingsautoriteiten als een waarborg voor blijvende invloed op het nationale en Europese toelatingsproces.

Als ambitieuze organisatie streven wij naar een hoge kwaliteit en optimaliseren wij continu het toelatingsproces. Helpt jouw deskundigheid ons hierbij verder?

Wat…
Als Wetenschappelijk Beoordelaar Werkzaamheid Biociden draag je zorg voor de inhoudelijke wetenschappelijke onderbouwing van de besluitvorming over aanvragen tot toelating van biociden in nationaal en Europees kader. Je beoordeelt of de werkzaamheid van het middel voldoet aan de voorgestelde toepassingen van de aanvrager.
Je treedt zowel intern als extern op als expert en adviseur op jouw expertisegebied.
Je verricht je werkzaamheden vrijwel altijd in samenwerking met andere disciplines en onder aansturing van een Projectleider. Je maakt hiermee onderdeel uit van de afdeling Wetenschappelijke beoordeling & advisering (Wba).

Om dit goed te kunnen doen omvat deze functie in ieder geval:
 • Opstellen van advies en beoordelingsrapporten binnen het expertisegebied Werkzaamheid Biociden.
 • Vanuit je expertisegebied adviseren over beleid, wet- en regelgeving door aanpassingen hierin te vertalen naar concrete aanpassingen of vernieuwingen van interne werkwijzen en systemen.
 • Ontwikkelen en onderhouden van een relevant netwerk.
 • Inhoudelijk beoordelen van bezwaar- en beroepszaken.

Waardoor…
Je voert je werkzaamheden uit door het leveren van jouw expertise op het gebied van Werkzaamheid Biociden en met
een juiste toepassing van het toetsingskader. Je organiseert je werk
zodanig dat tijd, middelen en kwaliteit voldoen aan de gestelde eisen.
Ook anticipeer je op (internationale) ontwikkelingen. Kwaliteit is het uitgangspunt bij de advisering en voorbereiding van de besluitvorming. Uiteraard zorg je voor goede communicatie met interne en externe belanghebbenden.
Je bewaakt de onafhankelijkheid en transparantie van de onderbouwing van de besluitvorming. Je bent je bewust van de diversiteit en de complexiteit van het beoordelingsproces en houdt hierin rolvastheid en stabiliteit scherp in het oog.

Waarmee…

Om een goede invulling aan deze functie te geven, heb je het volgende nodig:
 • Academisch werk- en denkniveau. We nodigen kandidaten met een Hbo-opleiding, aangevuld met aantoonbare meerjarige werkervaring op WO niveau, tevens uit te solliciteren.
 • Aantoonbare relevante werkervaring m.b.t. het uitvoeren van onderzoek (bijv. op het gebied van microbiologie, entomologie, zoölogie, etc.) en bij voorkeur gerichte praktijkkennis op het gebied van biociden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Affiniteit met risicobeoordeling is een pré.
 • Ervaring met projectmatig werken in een bedrijfsmatige omgeving.
 • Om kunnen gaan met belangen van alle betrokken partijen
 • Communicatie en sociale vaardigheden als natuurlijke eigenschappen.
 • Presteren en flexibiliteit zijn voor jou een basishouding.

Waarvoor…
Je kunt van ons een stimulerende en uitdagende werkomgeving verwachten in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke betekenis. Er heerst een informele en professionele werksfeer. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je goede arbeidsvoorwaarden en een salaris conform schaal 10-11 van het BBRA, vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een keuzepakket aan arbeidsvoorwaarden.

Wanneer…
Je kunt solliciteren tot 28 februari 2018. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met de heer dr. Guus IJpelaar, Teamleider Werkzaamheid &Chemie, telefoonnummer 0317-471876 of vinden op onze website www.ctgb.nl.

Je kunt je motivatiebrief en CV, bij voorkeur digitaal, sturen via de 'Solliciteer' button. Vermeld daarbij als onderwerp: 18020103 Werkzaamheid Biociden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Gelderland, Ede, Wetenschappelijk Onderzoeker, Adviseur Biociden, Onderzoeker Microbiologie.

Contactgegevens

Contactpersoon Dr. Guus IJpelaar
Telefoon 0317-471876

Vestigingsplaats

Solliciteer